FANDOM


Advarsel!

Denne artikkelen er ikke oversatt til norsk. Alle artikler skal være fullstendig oversatt til norsk. Hjelp med å oversette dette manuelt. Du må ikke bruke et program for oversettelser, og følge standardene som går igjen i andre artikler.
redigere denne artikkelen

Olika användare har tillgång till olika funktioner på sidan. Medan vem som helst kan göra det mesta på sidan, bland annat att läsa och redigera, så har administratörer tillgång till några extra funktioner.

Administratörer
För närvarande aktiv För närvarande inaktiv
Liggliluff
Ingen


Administratörers förmågor Rediger

Dessa extra funktioner inkluderar:

  • Radera och ta tillbaka raderade artiklar, artikelhistorik och uppladdade filer.
  • Låsa (skydda) en artikel så den inte kan redigeras eller namnbytas av användare utan adminitratörsrättigheter eller automatisk bekräftad status.
  • Blockera IP adresser eller användarnamn från att redigera; och mycket snabb återställa oönskade ändringar.
  • Ändra gränssnittet för bland annat systemmeddelanden och skal.

Byråkrater och medarbetare Rediger

En byråkrat kan göra andra användare till byråkrater eller administratörer på sin egen wiki. Byråkrater kan också ge användare möjligheten att snabbt återställa redigeringar som inte har gjorts i god tro.

Wikia anställda har full tillgång till alla Wikia. De kommer visas i Special:Listusers/staff på alla wiki. Vänligen använd Special:Contact för att kontakta Wikia anställda.

Vad kan inte administratörer göra? Rediger

Administratörer bör inte använda en administratörs befogenheter för att lösa redigeringstvister; till exempel, låsa en artikel av en version han eller hon föredrar i en redigeringstvist som inte är vandalism. Administratör befogenheter bör användas för att hjälpa till att hålla wikin fria från skadegörelse, skräp och användare som gör skadliga ändringar, men inte för enkla tvister mellan användare som agerar i god tro. Helst ska inte en admin betraktas som "ansvarig". En idealisk administratör är bara någon som är betrodd att ha några extra knappar och använda dem till förmån för Wikia-samhället.

Vad bör administratörer göra? Rediger

Se administratörers riktlinjer.

Rapportera brott mot upphovsrätten Rediger

Klicka här för att rapportera brott mot upphovsrätten.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Rundt om i Wikias nettverk

Tilfeldig wiki